کاله، فرانسه:
حداقل 27 مهاجری که تلاش می کردند از فرانسه خود را به انگلیس برسانند روز چهارشنبه بر اثر غرق شدن قایق آنها در سواحل شمالی فرانسه جان خود را از دست دادند که این مرگبارترین فاجعه از زمان تبدیل شدن کانال مانش به قطب گذرگاه های مخفی است.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه قول داد که فرانسه اجازه نخواهد داد کانال مانش به یک “قبرستان” تبدیل شود و همچنین با بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا صحبت کرد تا در مورد افزایش تلاش ها برای خنثی کردن قاچاقچیانی که مقصر افزایش گذرگاه ها هستند، موافقت کند.
مکرون گفت: «عمیقترین ارزشهای اروپا – انسانگرایی، احترام به کرامت هر فرد – در ماتم است.»
این فاجعه باعث بالاترین تعداد تلفات از حداقل سال 2018 شد، زمانی که مهاجران شروع به استفاده از قایق ها برای عبور از کانال کردند. این در حالی است که تنش ها بین لندن و پاریس بر سر رکورد تعداد عبور افراد افزایش یافته است.
پس از غرق شدن قایق در نزدیکی شهر بندری کاله، دادستان ها تحقیقاتی را درباره قتل عمد آغاز کردند. جرالد دارونین وزیر کشور گفت که چهار قاچاقچی مظنون که به طور مستقیم با یک قایق بادی دراز به گذرگاه محکوم شده مرتبط بودند، دستگیر شدند.
دارونین به خبرنگاران در کاله گفت که تنها دو بازمانده پیدا شده اند و جان هر دوی آنها در خطر است. او گفت که پنج زن و یک دختر کوچک در میان قربانیان بودند، در حالی که شهردار کاله ناتاشا بوچارت گفت که یک زن باردار نیز یکی از قربانیان است.
ملیت مهاجران بلافاصله مشخص نشده است. آمار اولیه اعلام کرد که 31 مهاجر جان خود را از دست داده اند، اما وزارت کشور بعداً این رقم را به 27 کاهش داد.
دفتر وی اعلام کرد، نخست وزیر ژان کاستکس اوایل روز پنجشنبه یک نشست بحران برگزار خواهد کرد.
تنش های فرانسه و بریتانیا
مقامات فرانسوی پیشتر گفته بودند که پس از به صدا درآوردن زنگ خطر توسط یک ماهیگیر، سه هلیکوپتر و سه قایق منطقه را جستجو کردند و اجساد و افراد بیهوش را در آب کشف کردند.
جانسون گفت که پس از یک نشست بحرانی با مقامات ارشد “شوک، وحشت زده و عمیقاً متاثر از از دست دادن زندگی در دریا” است.
اما او همچنین گفت که بریتانیا برای متقاعد کردن برخی از شرکای ما، بهویژه فرانسویها، برای انجام کارها به گونهای که شرایط شایسته آن است، با مشکلاتی مواجه شده است.
بریتانیا خواستار اقدامات سختگیرانه فرانسه برای جلوگیری از ورود مهاجران به این سفر شده است.
این موضوع بر تنشهای فزاینده پس از برگزیت بین بریتانیا و فرانسه افزوده است و مناقشه در مورد حقوق ماهیگیری نیز هنوز حل نشده است.
دارمنین، که خواستار یک «واکنش هماهنگ بینالمللی بسیار سخت» شد، گفت: «واکنش باید از سوی بریتانیا نیز باشد.
به گفته داونینگ، جانسون و مکرون در گفتوگوهای تلفنی درباره «فوریت تشدید تلاشهای مشترک برای جلوگیری از این گذرگاههای مرگبار» و «حفظ همه گزینهها روی میز» برای شکستن مدل تجاری باندهای قاچاق توافق کردند. خیابان
هشدار زمستانی
یکی از کارگران قایق نجات فرانسوی، چارلز دیووس، توصیف کرد که “یک قایق بادی مسطح و باد شده با هوای کمی که به شناور شدن آن کمک می کند” دیده است که توسط اجساد غرق شده احاطه شده است.
پیر روکز از سازمان غیردولتی Auberge des Migrants در کاله گفت که کانال در خطر تبدیل شدن به دریای مدیترانه است که تلفات بسیار بیشتری را از عبور مهاجران دیده است.
او گفت: “مردم در کانال مانش که در حال تبدیل شدن به گورستان است می میرند. و از آنجایی که انگلیس درست در مقابل قرار دارد، مردم به عبور خود ادامه خواهند داد.”
به گفته مقامات فرانسوی، از ابتدای سال جاری میلادی 31500 نفر تلاش کرده اند عازم انگلیس شوند و 7800 نفر در دریا نجات یافته اند که این آمار از ماه اوت دو برابر شده است.
در بریتانیا، دولت محافظهکار جانسون تحت فشار شدید، از جمله از سوی حامیان خود، برای کاهش تعداد این افراد قرار گرفته است.
ناتالی الفیکه، نماینده محافظهکار در بندر دوور کانال بریتانیا، غرق شدن را “یک تراژدی مطلق” خواند و لزوم توقف گذرگاهها را در منبع خود نشان داد.
او گفت: «با نزدیک شدن به زمستان، دریاها خشنتر، آب سردتر میشوند و خطر از دست رفتن جانهای بیشتر به طرز غمانگیزی بیشتر میشود.»
شارلوت کوانتز از Utopia56، انجمنی که با مهاجران در کاله کار می کند، گفت که “بیش از 300” مهاجر از سال 1999 در این منطقه جان باخته اند.
او به خبرگزاری فرانسه گفت: «تا زمانی که گذرگاههای امن بین انگلیس و فرانسه ایجاد نشود، یا تا زمانی که این افراد در فرانسه قابل کنترل نباشند… در مرزها مرگ و میر وجود خواهد داشت».
به گفته مقامات بریتانیا، بیش از 25000 نفر در سال جاری تاکنون به طور غیرقانونی وارد شده اند که در حال حاضر سه برابر رقم ثبت شده در سال 2020 است.