
واکسن ها سالانه جان 4.4 میلیون نفر را نجات می دهند.
سازمان ملل متحد، ایالات متحده:
سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد حدود 67 میلیون کودک بین سالهای 2019 تا 2021 به دلیل قرنطینهها و اختلالات مراقبتهای بهداشتی ناشی از همهگیری کووید-19، به طور جزئی یا کامل واکسنهای معمول را در سراسر جهان از دست دادهاند.
در گزارش جدیدی از آژانس کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، آمده است: «بیش از یک دهه دستاوردهایی که به سختی در ایمنسازی روتین دوران کودکی به دست آمدهاند، از بین رفتهاند.
یونیسف گفت که از 67 میلیون کودکی که واکسیناسیون آنها “به شدت مختل شده”، 48 میلیون به طور کامل واکسن های معمول را از دست داده اند و نگرانی ها در مورد شیوع احتمالی فلج اطفال و سرخک را برجسته می کند.
پوشش واکسن در میان کودکان در 112 کشور کاهش یافت و درصد کودکان واکسینه شده در سرتاسر جهان با 5 امتیاز کاهش به 81 درصد رسید — پایین ترین میزانی که از سال 2008 مشاهده نشده است. آفریقا و آسیای جنوبی به ویژه آسیب دیدند.
این گزارش میگوید: «بهطور نگرانکننده، عقبنشینی در طول همهگیری در پایان یک دهه رخ داد، زمانی که بهطور کلی، رشد واکسیناسیون در دوران کودکی راکد بود».
واکسنها سالانه جان 4.4 میلیون نفر را نجات میدهند، رقمی که سازمان ملل میگوید اگر به اهداف بلندپروازانه این سازمان مبنی بر جا گذاشتن «هیچکس» دست یابد، تا سال 2030 به 5.8 میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
برایان کیلی، سردبیر این گزارش، به خبرگزاری فرانسه گفت: «واکسنها نقش بسیار مهمی در اجازه دادن به کودکان بیشتر برای زندگی سالم و طولانی داشتهاند. “هر گونه کاهش در نرخ واکسیناسیون نگران کننده است.”
قبل از معرفی واکسن در سال 1963، سرخک سالانه تقریباً 2.6 میلیون نفر را از بین می برد که اکثراً کودکان بودند. تا سال 2021، این تعداد به 128000 کاهش یافت.
اما بین سالهای 2019 تا 2021، درصد کودکانی که علیه سرخک واکسینه شدهاند از 86 درصد به 81 درصد کاهش یافته است و تعداد موارد در سال 2022 نسبت به سال 2021 دو برابر شده است.
کاهش اعتماد به واکسن
کیلی هشدار داد که کاهش نرخ واکسیناسیون ممکن است با بحران های دیگری از تغییرات آب و هوایی گرفته تا ناامنی غذایی همراه شود.
او گفت: “شما با تعداد فزاینده ای از درگیری ها، رکود اقتصادی در بسیاری از کشورها، شرایط اضطراری آب و هوایی و غیره مواجه هستید.” “این همه نوع، تامین نیازهای واکسیناسیون را برای سیستم های بهداشتی و کشورها سخت تر و دشوارتر می کند.”
یونیسف از دولتها میخواهد «تعهد خود را برای افزایش بودجه برای ایمنسازی با توجه ویژه به تسریع تلاشهای واکسیناسیون «پیشگیری» برای کسانی که واکسن را از دست دادهاند، دو برابر کنند.
این گزارش همچنین نگرانیهایی را در مورد کاهش اعتماد مردم به واکسنها که در 52 کشور از 55 کشور مورد بررسی مشاهده شد، افزایش داد.
کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف در بیانیهای گفت: ما نمیتوانیم اجازه دهیم اعتماد به واکسیناسیونهای معمول قربانی دیگر همهگیری شود. در غیر این صورت، موج بعدی مرگ و میر ممکن است مربوط به تعداد بیشتری از کودکان مبتلا به سرخک، دیفتری یا سایر بیماری های قابل پیشگیری باشد.
در این گزارش آمده است که اعتماد به واکسن می تواند “فراردار و خاص زمان” باشد، و خاطرنشان کرد که “تجزیه و تحلیل های بیشتری برای تعیین اینکه آیا یافته ها نشان دهنده روند طولانی مدت” فراتر از همه گیری هستند، مورد نیاز است.
به طور کلی، این سازمان گفت که حمایت از واکسن ها “نسبتا قوی باقی می ماند.”
در حدود نیمی از 55 کشور مورد بررسی، بیش از 80 درصد از پاسخ دهندگان “واکسن ها را برای کودکان مهم می دانستند.”
کیلی، گفت: «دلایلی وجود دارد که تا حدودی امیدوار باشیم که خدمات در تعداد کمی از کشورها در حال بهبود هستند.
او گفت، اما حتی بازگرداندن اعداد به سطح قبل از همهگیری سالها طول میکشد که شامل دستیابی به «کودکانی که قبل از همهگیری ناپدید شدهاند» نمیشود.
“و آنها تعداد کمی نیستند.”
(این داستان توسط کارکنان NDTV ویرایش نشده است و به طور خودکار از یک فید سندیکایی تولید شده است.)