16 فعال حزب عمران خان در حمله به مقر ارتش به ارتش تحویل داده شدند

16 فعال حزب عمران خان در حمله به مقر ارتش به ارتش تحویل داده شدند

کارگران حزب عمران خان دوازده تاسیسات نظامی را خراب کردند. (فایل)

لاهور:

در ابتدا، 16 فعال حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان، از جمله یک قانونگذار سابق، روز پنجشنبه برای محاکمه تحت قانون سختگیرانه ارتش و قانون اسرار رسمی به اتهام به آتش کشیدن فرمانده سپاه لاهور به مقامات نظامی تحویل داده شدند. خانه که به خانه جناح نیز معروف است.

در 9 مه، پس از دستگیری شبه نظامی رنجرز دومان خان از ساختمان دادگاه عالی اسلام آباد، اعتراضات خشونت آمیزی آغاز شد.

کارگران حزب او در واکنش به دستگیری عمران خان، دوازده تأسیسات نظامی، از جمله خانه فرمانده سپاه لاهور، پایگاه هوایی میانوالی و ساختمان آی اس آی در فیصل آباد را تخریب کردند. اوباش همچنین برای اولین بار مقر ارتش (GHQ) را در راولپندی مورد حمله قرار دادند.

از زمان خشونت گسترده، دولت با حامیان خان سرکوب کرده، هزاران نفر را دستگیر کرده و تهدید به محاکمه در دادگاه‌های نظامی کرده است.

“به دستور دادگاه ضد تروریسم، ناظر زندان کمپ لاهور روز پنجشنبه 16 مظنون اصلی از جمله میان اکرم عثمان، قانونگذار سابق حمله به خانه فرمانده سپاه لاهور موسوم به خانه جناح را به یک افسر نظامی از پنجاب تحویل داد. یک مقام دولتی به PTI گفت.

وی گفت که بیش از 2000 نفر که اکثراً کارگران حزب عمران خان هستند در پیوند به حمله به خانه فرمانده قول اردو دستگیر شده اند، اما نقش این 16 نفر برای خرابکاری و آتش زدن محل سکونت تعیین شده است.

عمران خان مدعی شده است که 10000 کارگر حزب او در سراسر کشور به اتهام حمله به تاسیسات نظامی و ساختمان های دولتی در 9 می دستگیر شده اند.

ارتش گفت که تنها کسانی که در حمله به تاسیسات نظامی نقش داشته باشند، بر اساس قانون ارتش پاکستان و قانون اسرار رسمی محاکمه خواهند شد.

این مقام مسئول گفت: “افسر فرماندهی به ATC اطلاع داد که 16 مظنون مورد نظر با ارتکاب جرایم مشمول قانون ارتش پاکستان 1952 شده و منحصراً باید توسط مقامات نظامی در دادگاه نظامی مورد تحقیق و محاکمه قرار گیرند.”

عفو بین الملل به شدت با تصمیم محاکمه غیرنظامیان در دادگاه های نظامی مخالفت کرده است.

این نهاد حقوق بشری در بیانیه ای اعلام کرد که فهرستی از موارد نقض حقوق بشر ناشی از محاکمه غیرنظامیان در دادگاه های نظامی در پاکستان، از جمله بی توجهی آشکار به روند قانونی، عدم شفافیت و اعترافات اجباری را مستند کرده است.

این سازمان از مقامات خواسته است که فوراً تحویل غیرنظامیان به ارتش برای محاکمه را لغو کنند و تأکید کرده است که غیرنظامیان فقط باید در یک دادگاه غیرنظامی با استفاده از قوانین جزایی عادی متناسب با جرم تحت تعقیب قرار گیرند.

خان همچنین دادگاه نظامی غیرنظامیان را به شدت محکوم کرده و آن را غیرقانونی و خلاف قانون اساسی خوانده است.

(به جز عنوان، این داستان توسط کارکنان NDTV ویرایش نشده است و از یک فید سندیکایی منتشر شده است.)