
فعالان اقلیمی نسبت به شرکت های بزرگ نفتی در مورد تأثیر آنها بر روی کره زمین بی تاب شده اند.
پاریس:
پلیس برای متفرق کردن معترضانی که سعی در جلوگیری از نشست عمومی سالانه شرکت توتال انرژی فرانسه در روز جمعه در پاریس داشتند، گاز اشک آور پرتاب کرد.
این تظاهرات مجموعهای از جلسات پر سر و صدای سهامداران در شرکتهای بزرگ در اروپا را پایان میدهد، زیرا فعالان فشار بر شرکتها را برای کاهش ردپای کربن خود افزایش میدهند.
در سپیده دم در پایتخت فرانسه، ده ها معترض سعی کردند وارد بخشی از خیابان شوند که توسط کامیون های پلیس مسدود شده بود تا سالن کنسرت را که قرار بود شرکت توتال انرژی در آنجا برگزار کند، حفظ کنند.
ده ها تظاهرکننده موفق شدند در مقابل محل برگزاری، Salle Pleyel روی زمین بنشینند و پس از نادیده گرفتن سه اخطار صادر شده توسط افسران با استفاده از مگافون، با گاز اشک آور برخورد کردند.
برخی از سهامداران شروع به ورود به سالن کردند زیرا شرکت فرانسوی اصرار داشت که جلسه در حالی برگزار شود که شرکت کنندگان و خبرنگاران از استفاده از تلفن های هوشمند خود در داخل منع شوند.
معترضان شعار میدادند «تمام چیزی که میخواهیم سقوط توتال است» و – با اشاره به افزایش دمای جهانی – شعار «یک، دو و سه درجه، ما باید از توتال تشکر کنیم» سر میدادند.
برخی مایع سیاه رنگ روی سرشان ریختند.
ماری کوهوئت، سخنگوی فعالان اقلیم Alternatiba گفت: «ما آنها را رها نمی کنیم.
کوهوت گفت، TotalEnergies “بدترین کاری را که از نظر استثمار مردم و سیاره انجام می شود، مجسم می کند.”
این شرکت می خواست از هرج و مرج سال گذشته که فعالان مانع از حضور برخی سهامداران در مجمع سالانه شدند جلوگیری کند.
کمپین های آب و هوا نسبت به شرکت های بزرگ نفتی و دیگر شرکت ها در مورد تأثیر آنها بر کره زمین بی تاب شده اند.
در حالی که جنگ روسیه در اوکراین باعث افزایش قیمت نفت و گاز شد، شرکتهای بزرگ انرژی سال گذشته سودهای بیسابقهای را ثبت کردند.
‘سریعتر برو’
در جریان گردهمایی سالانه سهامداران گروه بریتانیایی شل در روز سه شنبه، فعالان فریاد زدند “به جهنم شل!”
بریتیش پترولیوم نیز مانند بارکلیز، غول بانکی که متهم به تامین مالی استخراج نفت است، رفتار مشابهی داشت.
TotalEnergies قصد دارد یک سوم سرمایه گذاری های خود را به منابع انرژی کم کربن اختصاص دهد و تا سال 2030 به 100 گیگاوات ظرفیت برق تجدیدپذیر برسد.
اما اگنس پانیر-روناچر، وزیر انتقال انرژی فرانسه، از شرکت خواست تا کارها را در روز جمعه سرعت بخشد.
او به رادیو FranceInfo گفت: «توتال در انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری میکند، اما چالش این است که سریعتر، قویتر و مهمتر از همه سریعتر پیش برود».
پاتریک پویان، مدیر اجرایی TotalEnergies روز چهارشنبه در مصاحبه با روزنامه La Croix انتقادات علیه گروه خود را رد کرد و گفت که این شرکت باید تقاضای رو به رشد کشورهای در حال توسعه را برآورده کند.
او گفت: «نه، توتال انرژی به تنهایی نمی تواند تقاضای نفت را کاهش دهد.
(به جز عنوان، این داستان توسط کارکنان NDTV ویرایش نشده است و از یک فید سندیکایی منتشر شده است.)