5 سندرم روانپزشکی غیرمعمول – از جمله سندرمی که مردم فکر می کنند مرده اند

5 سندرم روانپزشکی غیرمعمول - از جمله سندرمی که مردم فکر می کنند مرده اند

روانپزشک یک پزشک پزشکی است که در زمینه سلامت روان تخصص دارد. (تصویر نمایشی)

ناتینگهام، بریتانیا:

اکثر مردم با اختلالات روانپزشکی مانند اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی آشنا هستند، اما برخی از بیماری ها به قدری نادر هستند که بسیاری از روانپزشکان در زندگی حرفه ای خود با یک مورد هم مواجه نمی شوند. در اینجا من پنج مورد از نادرترین – و عجیب ترین – سندرم های شناخته شده در روانپزشکی را ارائه می کنم.

1. سندرم فرگولی

سندرم فرگولی جایی است که فردی معتقد است که افراد مختلف در واقع همان فردی هستند که ظاهر خود را تغییر می دهند. افراد مبتلا به این سندرم اغلب از سوی کسانی که معتقدند در لباس مبدل هستند احساس آزار و اذیت می کنند. این اختلال به افتخار لئوپولدو فرگولی، بازیگر تئاتر ایتالیایی که به دلیل توانایی قابل توجه خود در تغییر سریع ظاهر خود در حین روی صحنه شهرت داشت، نامگذاری شده است.

سندرم فرگولی معمولاً با سایر اختلالات روانی مانند اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی و اختلال وسواس فکری- جبری رخ می دهد. همچنین می تواند در اثر آسیب مغزی و استفاده از داروی لوودوپا در درمان بیماری پارکینسون ایجاد شود.

یک بررسی در سال 2018 نشان داد که کمتر از 50 مورد در سراسر جهان از ابتدای توصیف این بیماری گزارش شده است. با این حال، یک مطالعه جدیدتر (2020) بروز 1.1٪ را در بین بیماران پس از سکته گزارش کرده است، بنابراین مطمئنا بیش از 50 مورد اما هنوز بسیار نادر است. هیچ درمان شناخته شده ای برای سندرم فراگولی وجود ندارد، اما درمان با داروهای ضد روان پریشی ممکن است علائم را کاهش دهد.

2. سندرم کوتارد

سندرم کوتارد که به عنوان «سندرم جسد متحرک» نیز شناخته می‌شود، جایی است که افراد باور هذیانی دارند که مرده‌اند و وجود ندارند. برخی دیگر معتقدند که اعضای بدن از دست رفته است.

این سندرم به افتخار ژول کوتار، عصب شناس فرانسوی قرن نوزدهمی، نامگذاری شده است که اولین بار در سال 1882 این بیماری را توصیف کرد.

اسکیزوفرنی، افسردگی و اختلال دوقطبی از عوامل خطر ابتلا به سندرم کوتارد هستند. با این حال، به عنوان یک عارضه جانبی نادر از داروی ضد ویروسی آسیکلوویر نیز گزارش شده است.

تصور می‌شود که این سندرم از قطع ارتباط بین نواحی از مغز که چهره‌ها را تشخیص می‌دهند و مناطقی که محتوای عاطفی را با چنین تشخیص چهره مرتبط می‌کنند، نشات می‌گیرد.

این بیماری نادر معمولاً با داروهای ضد افسردگی، ضد روان پریشی و تثبیت کننده های خلق و خو و همچنین درمان تشنج الکتریکی درمان می شود.

3. سندرم دست بیگانه

سندرم دست بیگانه یکی از عجیب ترین اختلالات عصبی است. جایی است که به نظر می رسد دست یک شخص برای خودش ذهن دارد و به طور مستقل عمل می کند، و جایی است که فرد احساس می کند دستش به او تعلق ندارد.

این سندرم برای اولین بار در سال 1908 شناسایی شد اما تا اوایل دهه 1970 به وضوح تعریف نشده بود. اصطلاح “سندرم دست بیگانه” توسط جوزف بوگن، فیزیولوژیست عصبی آمریکایی، برای توصیف یک رفتار عجیب و غریب که گاهی در طول بهبودی پس از انواع خاصی از جراحی مغز مشاهده می شود، ابداع شد.

افراد مبتلا به سندرم دست بیگانه معمولاً دارای اختلالات پردازش حسی هستند و خود را از اعمال دست خود جدا می کنند. تحقیقات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به این سندروم اغلب دست بیگانه را تجسم می‌کنند و ممکن است تصور کنند که توسط روح یا شکل زندگی بیگانه تسخیر شده است.

علل این سندرم عبارتند از زوال عقل، سکته مغزی، بیماری پریون (یک بیماری کشنده مغز)، تومورها و تشنج. مواردی از سندرم دست بیگانه نیز در میان بیمارانی گزارش شده است که برای درمان صرع شدید عمل جراحی جداسازی نیمکره چپ و راست مغز انجام داده اند.

این سندرم بسیار نادر است. یک بررسی در سال 2013 تنها 150 مورد را در مجلات پزشکی پیدا کرد.

اگرچه هیچ درمانی برای سندرم دست بیگانه وجود ندارد، اما می‌توان با درگیر نگه داشتن دست آسیب‌دیده و درگیر کردن آن در یک کار، علائم را تا حدی به حداقل رساند و مدیریت کرد – به عنوان مثال، با دادن یک شی برای گرفتن در دست. سایر درمان‌ها شامل تزریق سم بوتولینوم و درمان با جعبه آینه‌ای است (به ویدیو مراجعه کنید). به نظر می رسد بیماران سکته مغزی بهترین موفقیت درمانی را دارند.

جعبه آینه درمانی توضیح داد.

4. سندرم اکبوم

سندرم اکبوم یک توهم لمسی است که در آن مبتلایان بر این باورند که آلوده به انگل هستند – اغلب به عنوان حشراتی که زیر پوست خود می خزند.

این سندرم به افتخار کارل اکبوم، متخصص مغز و اعصاب سوئدی که برای اولین بار این بیماری را در اواخر دهه 1930 توصیف کرد، نامگذاری شده است.

تعداد دقیق افرادی که از این سندرم رنج می برند ناشناخته است، اما یک مطالعه حدود 20 مورد جدید در سال را در یک کلینیک بزرگ ارجاع در ایالات متحده گزارش کرد.

بر اساس یک متاآنالیز 1223 مورد اکبوم، این سندرم در بین زنان (دو سوم زنان، یک سوم مردان) و در افراد بالای 40 سال شایع تر است. علائم معمولاً 3 تا 4 سال طول می کشد.

سندرم اکبوم با چندین بیماری از جمله اسکیزوفرنی پارانوئید، بیماری ارگانیک مغز، روان رنجوری و اختلال شخصیت پارانوئید مرتبط است. همچنین در برخی از افرادی که دچار ترک الکل، سوء مصرف کوکائین، سکته مغزی، زوال عقل و ضایعات در بخشی از مغز به نام تالاموس هستند، گزارش شده است.

درمان‌های روان‌شناختی اغلب مورد نیاز مبتلایان به سندرم اکبوم نیست، زیرا آنها متقاعد شده‌اند که این مشکل نیاز به درمان پزشکی دارد.

5. سندرم آلیس در سرزمین عجایب

سندرم آلیس در سرزمین عجایب، همچنین به عنوان سندرم تاد شناخته می شود، به زمانی اشاره دارد که حس تصویر بدن، بینایی، شنوایی، لامسه و فضا/زمان فرد مخدوش می شود. افراد مبتلا به این عارضه معمولاً اجسام را کوچکتر از آنچه هستند تجربه می کنند، در حالی که افراد بزرگتر از آنچه هستند به نظر می رسند. یا برعکس: اجسام بزرگتر از آنچه هستند درک می شوند و افراد کوچکتر به نظر می رسند. این تجربیات ممکن است با احساس پارانویا همراه باشد.

اطلاعات کمی در مورد شیوع این اختلال وجود دارد. افراد مبتلا بیشتر کودکان و مبتلایان به میگرن هستند.

افراد مبتلا به این عارضه ممکن است دچار ترس و وحشت شوند، بنابراین درمان موفق اغلب شامل استراحت و آرامش است. در بیشتر موارد، این وضعیت نسبتاً کوتاه مدت است. آخرین بررسی در مورد سندرم آلیس در سرزمین عجایب گزارش داد که نزدیک به نیمی از مبتلایان با موفقیت درمان می شوند.گفتگو

(نویسنده:مارک گریفیث، مدیر واحد تحقیقات بین المللی بازی و استاد اعتیاد رفتاری، دانشگاه ناتینگهام ترنت)

(بیانیه افشا: مارک گریفیث بودجه تحقیقاتی را از طیف گسترده ای از سازمان ها از جمله شورای تحقیقات اقتصادی و اجتماعی، آکادمی بریتانیا و GambleAware (که قبلاً مسئولیت قمار بود) دریافت کرده است. او همچنین برای شرکت‌های قمار متعدد در زمینه مسئولیت اجتماعی، بازی‌های مسئولانه و محافظت از بازیکنان مشاوره انجام داده است. دانشگاه گریفیث از Norsk Tipping (اپراتور قمار متعلق به دولت نروژ) برای تحقیقات خود در مورد ارزیابی ابزار قمار مسئولانه بودجه دریافت کرده است. نظرات بیان شده در اینجا متعلق به اوست و نه دیدگاه این نهادهای تامین کننده)

این مقاله از The Conversation تحت مجوز Creative Commons بازنشر شده است. مقاله اصلی را بخوانید.

(این داستان توسط کارکنان NDTV ویرایش نشده است و به طور خودکار از یک فید سندیکایی تولید شده است.)