
جهش موارد در آفریقای جنوبی به دنبال ظهور Omicron بیمارستان ها را تحت تأثیر قرار نداده است.
واکسن شرکت فایزر نسبت به سایر نسخههای اصلی کووید-۱۹ مصونیت کمتری نسبت به نوع omicron ایجاد میکند، طبق آزمایشهای آزمایشگاهی که هنوز نشان میدهد دوز سوم ممکن است به توقف سویه بسیار جهشیافته کمک کند.
محققان موسسه تحقیقات سلامت آفریقا در دوربان، آفریقای جنوبی دریافتند که omicron باعث کاهش حدود 40 برابری سطح آنتی بادی های خنثی کننده تولید شده توسط افرادی می شود که دو دوز واکسن Pfizer-BioNTech SE دریافت کرده بودند، در مقایسه با سویه شناسایی شده در چین تقریبا دو سال پیش.
الکس سیگال، سرپرست تحقیقات آزمایشگاه، در ارائه آنلاین اولین آزمایشهای گزارششده برای سنجش اثربخشی واکسن در برابر نوع جدید، گفت: از دست دادن محافظت ایمنی «قوی است، اما کامل نیست».
سیگال گفت: “پیشرفت بیشتری” در ایمنی ناشی از واکسن ایجاد خواهد شد. یک تقویتکننده خوب احتمالاً احتمال عفونت شما را کاهش میدهد، به خصوص عفونت شدید که منجر به بیماری شدیدتر میشود. افرادی که تقویتکننده دریافت نکردهاند باید آن را دریافت کنند و افرادی که قبلاً آلوده شدهاند باید واکسینه شوند.»
نمایندگان Pfizer و BioNTech، سازندگان اولین واکسن کووید در ایالات متحده، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ ندادند. این مطالعه ممکن است به بحث در مورد اینکه آیا بهزودی برای ادامه مبارزه مؤثر با همهگیری به واکسنهای بهینهسازی شده و هدفدار میکرون نیاز خواهد بود یا خیر، بیفزاید. استفان هوگ، رئیس شرکت مدرنا گفته است که این خطر وجود دارد که واکسنهای موجود در برابر این سویه مؤثر نباشند، اگرچه آنتونی فائوچی، مشاور پزشکی ایالات متحده گفت که شدت بیماری ناشی از این نوع ممکن است محدود باشد.
گسترش سریع Omicron در آفریقای جنوبی این نگرانی را ایجاد کرده است که محافظت ایمنی در برابر واکسیناسیون یا یک دوره قبلی کووید-19 ممکن است برای متوقف کردن عفونت مجدد یا متوقف کردن موج جدیدی از موارد و بستری شدن در بیمارستان ناکافی باشد. سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که Omicron میتواند در میان نشانههایی مبنی بر اینکه ویروس کرونا را بیشتر منتقل میکند، افزایشها را با «عواقب شدید» افزایش دهد.
خوش بینی محتاطانه
با این حال، جهش موارد در آفریقای جنوبی به دنبال ظهور omicron تاکنون بیمارستانها را تحت تأثیر قرار نداده است، و برخی خوشبینیهای محتاطانه را برانگیخته است که سویه جدید ممکن است باعث بیماری عمدتاً خفیف شود.
از زمانی که آفریقای جنوبی کشف omicron را در 25 نوامبر اعلام کرد، حدود 450 محقق در سراسر جهان برای جداسازی این نوع از نمونههای بیماران، رشد آن در آزمایشگاه، تأیید توالی ژنومی آن و ایجاد روشهایی برای آزمایش آن در نمونههای پلاسمای خون کار میکنند. بر اساس سازمان بهداشت جهانی.
کار در آزمایشگاه سیگال شامل آزمایش 14 نمونه پلاسمای خون جمع آوری شده از 12 نفر بود که حدود یک ماه قبل دومین واکسن Pfizer-BioNTech برای سنجش غلظت آنتی بادی های مورد نیاز برای خنثی کردن یا مسدود کردن ویروس داده شده بود. سیگال گفت، سطح آنتی بادی های خنثی کننده علیه omicron به طور قابل توجهی در زیر مجموعه ای از شرکت کنندگان که حدود یک سال قبل کووید را تجربه کرده بودند، بالاتر بود.
جان ویری، مدیر مؤسسه ایمونولوژی در دانشکده پزشکی پرلمن دانشگاه پنسیلوانیا، گفت: این “امیدبخش” است. او گفت که احتمالاً به این معنی است که دوز اضافی از واکسنهای موجود در حال حاضر باعث افزایش سطح آنتیبادیهای خنثیکننده به omicron میشود، اگرچه دادههای بیشتری برای تأیید آن مورد نیاز است.
سیگال گفت که نتایج اولیه هستند و سطوح دقیق فرار سیستم ایمنی ممکن است تغییر کند. نتایج، همراه با نتایج سایر آزمایشگاههایی که این سویه را مطالعه میکنند، به تعیین اینکه آیا واکسنهای کووید موجود برای محافظت در برابر omicron نیاز به تغییر دارند یا خیر، کمک میکند.
آزمایشگاه سیگال اولین آزمایشگاهی بود که نوع بتا را جدا کرد، سویهای از ویروس کرونا که در اواخر سال 2020 در آفریقای جنوبی شناسایی شد. او خاطرنشان کرد که omicron از خنثیسازی آنتیبادی راحتتر از بتا فرار میکند، که ایمنیگریزترین نوع ویروس در نظر گرفته میشد. نگرانی که قبلا شناسایی شده بود