G7 در مذاکرات آب و هوای ژاپن با فشار بر تعهدات سوخت فسیلی مواجه است

G7 در مذاکرات آب و هوای ژاپن با فشار بر تعهدات سوخت فسیلی مواجه است

وزرای آب و هوای گروه ۷ روز شنبه مذاکرات دو روزه خود را در شمال ژاپن آغاز کردند.

توکیو:

وزرای آب و هوای گروه ۷ روز شنبه مذاکرات دو روزه خود را در شمال ژاپن آغاز کردند و فعالان این رقابت ها به اقتصادهای توسعه یافته پیشرو جهان نسبت به عقب نشینی از تعهدات خود در زمینه سوخت فسیلی هشدار دادند.

این گروه تحت فشار قرار دارند تا در نشست ساپورو اتحاد خود را نشان دهند، پس از آن که گزارش مهم آب و هوایی سازمان ملل اعلام کرد جهان در حدود یک دهه آینده شاهد 1.5 درجه سانتیگراد گرمایش خواهد بود. این گزارش خواستار تلاش‌های «سریع و گسترده» برای حفظ افزایش دما در محدوده‌های نسبتاً ایمن شد.

سرمایه‌گذاری‌های گازی در خارج از کشور و گام‌هایی برای کربن زدایی شبکه‌های داخلی در حال ایجاد تفرقه است زیرا بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین، بلوک، از جمله رئیس‌جمهور امسال G7 ژاپن را تحت فشار قرار داده است.

اندیشکده سیاست آب و هوا E3G اعلام کرد که “پیشرفت به سختی” در نشست آب و هوای G7 در آلمان در سال گذشته در مورد این مسائل و موارد دیگر، از جمله افزایش حمایت از کشورهای فقیرتر که احتمالاً از آسیب سیاره گرمایش متحمل می شوند، در خطر است.

E3G در بیانیه‌ای هشدار داد: «در دوران ریاست‌جمهوری ژاپن، اینها یا متوقف شده‌اند یا در خطر پسرفت هستند.

فشار ضعیف برخی از دولت‌های G7 برای جلوگیری از خطرات عقب‌نشینی… کاهش هرگونه ادعای کشورهای G7 مبنی بر ارائه رهبری جهانی در وظیفه اساسی مقابله با وضعیت اضطراری آب و هوا.

پیش‌نویس بیانیه G7 که توسط خبرگزاری فرانسه دیده شده است، از کشورها می‌خواهد تا «در این دهه بحرانی» اقدامی انجام دهند و از اوج انتشار جهانی گلخانه حداکثر تا سال 2025 خواسته شود.

کارشناسان می گویند هدف این زبان چین است، بزرگترین تولیدکننده کربن در جهان، که اوج انتشار کربن خود را تا سال 2030 هدف قرار داده است.

این پیش‌نویس همچنین بر «فوریت» کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی تا سال 2035 به میزان 60 درصد نسبت به سطوح سال 2019، همانطور که ماه گذشته توسط هیئت کارشناسان آب و هوای IPCC سازمان ملل توصیه شد، تأکید می‌کند.

– وعده زغال سنگ و گاز –

عبارات دیگر بحث انگیزتر خواهد بود.

وزیران در آخرین نشست آب و هوای G7 در آلمان در ماه مه 2022 متعهد شدند که تا سال 2035 به مصرف سوخت فسیلی در بخش برق خود پایان دهند.

آنها همچنین موافقت کردند که در همان سال از حمایت عمومی مستقیم جدید برای پروژه های سوخت فسیلی خارج از کشور که هیچ اقدامی برای جبران انتشار دی اکسید کربن انجام نمی دهند، متوقف شود.

اما یک ماه بعد، زمانی که رهبران G7 گفتند که «شرایط استثنایی» جنگ روسیه در اوکراین، سرمایه‌گذاری‌های گازی را «به عنوان یک واکنش موقت» مناسب کرده است، کاهش یافت.

زبانی که اکنون ژاپن به دنبال آن است، این استثنا را مستحکم می کند و یاسوتوشی نیشیمورا، وزیر بازرگانی روز جمعه گفت که رویکرد یک اندازه مناسب برای همه نامناسب است.

وی به خبرنگاران گفت: «وضعیت انرژی در هر کشور متفاوت است، زیرا ما در مسیرهای متنوعی به سمت بی طرفی کربن پیش می رویم.

زغال سنگ ممکن است همچنان بزرگ‌ترین مانع باشد، زیرا بریتانیا به دنبال ضرب‌الاجل 2030 برای تکمیل «حذف سریع تولید برق بدون کاهش زغال‌سنگ داخلی» است تا هدف 1.5 درجه سانتی‌گراد را در دسترس نگه دارد.

زبان ترجیحی ژاپن یک تعهد کلی تر برای اولویت دادن به “گام های مشخص و به موقع” به سمت حذف تدریجی است.

چنین عبارتی ممکن است برای اعضای گروه که به شدت از بحران انرژی آسیب دیده اند، مانند آلمان و ایالات متحده جذاب باشد، در حالی که دیگران در حال عقب نشینی هستند.

یک منبع در دولت فرانسه گفت که این کشور می خواهد “از هرگونه تغییر در تعهدات سوخت فسیلی اجتناب کند یا متوقف کند”.

و وزیر محیط زیست و تغییرات آب و هوای کانادا، استیون گیلبولت، به خبرگزاری فرانسه گفت که “از نظر حذف تدریجی سوخت های فسیلی از بخش برق… ما به عنوان کانادا با داشتن زبان قوی در این زمینه بسیار راحت خواهیم بود.”

دیگر نکات بالقوه آزمایش‌کننده شامل تلاش ژاپن برای به رسمیت شناختن انرژی هسته‌ای و تأیید طرح این کشور برای آغاز رهاسازی آب تصفیه‌شده از نیروگاه ویران‌شده فوکوشیما در دریا در سال جاری است.

این کشور همچنین به دلیل استراتژی بحث برانگیز خود در سوزاندن هیدروژن و آمونیاک در کنار سوخت های فسیلی برای کاهش انتشار کربن، که به گفته فعالان آب و هوا تنها به افزایش طول عمر گیاهان آلاینده کمک می کند، به رسمیت شناخته شود.

(به جز عنوان، این داستان توسط کارکنان NDTV ویرایش نشده است و از یک فید سندیکایی منتشر شده است.)