12 نفر از جمله 3 خارجی در سیل ناگهانی در عراق کشته شدند

12 نفر از جمله 3 خارجی در سیل ناگهانی در عراق کشته شدند

چهار نفر از نیروهای اورژانس بر اثر جارو شدن خودرویشان مجروح شدند.

اربیل، عراق:

به گفته یک مقام رسمی، 12 نفر از جمله سه خارجی در روز جمعه در اثر سیل ناگهانی که شمال عراق را پس از باران های سیل آسا در اربیل، پایتخت اقلیم خودمختار کردستان در گرفت، جان باختند.

در کشوری که با خشکسالی شدید روبرو بود، بسیاری از آنها غافلگیر شدند زیرا طوفان های قدرتمند قبل از طلوع صبح به خانه های آنها در حومه شرقی شهر سرازیر شدند.

امید خوشناو فرماندار استان گفت یک نوزاد 10 ماهه، یک ترک و دو تبعه فیلیپینی در میان 12 نفر کشته شده اند.

خوشناو به خبرگزاری فرانسه گفت: سیل از ساعت 4 صبح (01:00 به وقت گرینویچ) آغاز شد و زنان و کودکان نیز در میان قربانیان بودند.

چهار نفر از نیروهای اورژانس بر اثر جارو شدن خودرویشان مجروح شدند.

سرکوت کراچ، سخنگوی خدمات اضطراری گفت که یکی از کشته شدگان مورد اصابت صاعقه قرار گرفته و بقیه در داخل خانه خود غرق شده اند.

وی گفت که خسارات گسترده ای وارد شده و برخی از خانواده ها مجبور به ترک خانه های خود شده اند.

وسایل نقلیه شسته شد

در اربیل، یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه مشاهده کرد که سیلاب های آب گل آلود در جاده ها می ریزد.

اتوبوس‌ها، کامیون‌ها و کامیون‌های تانکر توسط آب‌های طوفانی شسته شدند و برخی از آن‌ها واژگون یا به سمت خود چرخیدند.

خوش‌ناو از ساکنان خواست تا در صورت لزوم در خانه بمانند و هشدار داد که با ترس از وقوع سیل‌های بیشتر، بارندگی‌های بیشتری پیش‌بینی می‌شود.

او گفت: «نیروهای امنیتی و تیم های خدمات پزشکی و اورژانس و شوراهای محلی در سراسر منطقه در حالت آماده باش هستند.

عراق در پی رویدادهای شدید آب و هوایی ضربه خورده است.

در سال‌های اخیر دماهای تاول‌زا و خشکسالی‌های مکرر را تحمل کرده است، اما سیل‌های شدید را نیز تجربه کرده است — زمانی که باران سیل آسا بر روی زمین آفتاب‌خورده می‌بارد بدتر می‌شود.

زمین سخت و از دست دادن پوشش گیاهی به این معنی است که زمین به سرعت آب را جذب نمی کند و هنگامی که طوفان رخ می دهد می تواند به سیل تبدیل شود.

دانشمندان می گویند تغییرات آب و هوایی باعث تشدید آب و هوای شدید از جمله خشکسالی و همچنین پتانسیل افزایش شدت طوفان های بارانی می شود.

کارشناسان هشدار داده اند که بارندگی کم سابقه، همراه با تغییرات آب و هوایی، تهدیدی برای فاجعه اجتماعی و اقتصادی در عراق آسیب دیده از جنگ است.

سماح حدید، از شورای پناهندگان نروژی (NRC)، گفت که اثرات کم بارندگی با کاهش سطح آب در رودخانه‌های دجله و فرات در نتیجه سدسازی در کشورهای همسایه ترکیه و ایران تشدید شده است.

شدت خشکسالی بسیاری از خانواده های کشاورز را مجبور کرده است که زمین های خود را ترک کنند و به دنبال امرار معاش در مناطق شهری باشند.

در مطالعه ای که روز پنجشنبه منتشر شد، NRC گفت که نیمی از خانواده هایی که در مناطق آسیب دیده از خشکسالی عراق زندگی می کنند به کمک غذایی نیاز دارند.

این به دنبال هشداری در ماه نوامبر از سوی بانک جهانی بود که اعلام کرد عراق ممکن است تا سال 2050 به دلیل تغییرات آب و هوایی دچار کاهش 20 درصدی منابع آبی شود.

(به جز عنوان، این داستان توسط کارکنان NDTV ویرایش نشده است و از یک فید سندیکایی منتشر شده است.)