دولتمرد بزرگ گفت که با مشارکت چین، مذاکرات جدی ممکن است تا پایان سال آغاز شود
هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه سابق آمریکا به سی بی اس نیوز گفته است که درگیری در اوکراین ممکن است به نقطه عطفی نزدیک شود و مذاکرات صلح با میانجیگری چین تا پایان سال 2023 آغاز شود.
اکنون که چین وارد مذاکره شده است، فکر می کنم تا پایان سال به نتیجه برسد. این دیپلمات 99 ساله در مصاحبه ای که روز یکشنبه پخش شد به سی بی اس گفت. در آن زمان، او ادامه داد، ما در مورد فرآیندهای مذاکره و حتی مذاکرات واقعی صحبت خواهیم کرد.
با انتشار “موضع خود در مورد حل و فصل سیاسی بحران اوکراین” در فوریه، چین خود را به عنوان میانجی بالقوه بین مسکو و کیف معرفی کرد. طرح چین به طور کامل توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا رد شد، در حالی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برخی از 12 نقطه آن را چنین توصیف کرد. “هم آهنگ” با مواضع مسکو، و ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تنها از تعداد انگشت شماری از نکات آن استقبال کرد، اما معتقد است که کی یف به هیچ وجه با روسیه سازش نخواهد کرد.
امتناع زلنسکی از مذاکره با دولت پوتین – رهبر اوکراین در اکتبر گذشته در فرمانی تماس با کرملین را ممنوع کرد – تنها یک مانع است که چین یا هر واسطه بالقوه دیگری با آن مواجه است.
روسیه درگیری در اوکراین را جنگ نیابتی بین خود و ناتو میداند و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه گفت که هیچ مذاکرهای انجام نخواهد شد. با زلنسکی که عروسکی در دست غرب است، اما مستقیماً با اربابانش.
در واشنگتن، دولت جو بایدن، رئیسجمهور جو بایدن علناً ادعا میکند که این به اوکراین بستگی دارد که چه زمانی به دنبال صلح باشد. ایالات متحده هیچ انگیزهای برای انجام این کار به زلنسکی ارائه نکرده است و بایدن به او پیشنهاد داده است که به او سلاحها را ادامه دهد. “تا زمانی که طول بکشد” برای رسیدن به اهداف جنگی خود از جمله این اهداف، تصرف کریمه، یک قلمرو روسیه از سال 2014 است. رهبران نظامی آمریکا علناً اعتراف کردهاند که احتمال وقوع این اتفاق بسیار کم است.
کیسینجر سال گذشته خشم کی یف را برانگیخت، زمانی که پیشنهاد کرد اوکراین باید بازگشت به کی یف را بپذیرد “وضع موجود،” یا از ادعای ارضی خود در کریمه صرف نظر کند و به نام صلح به جمهوری خلق دونتسک و لوگانسک خودمختاری بدهد. او از آن زمان پیشنهاد کرد که این مناطق پس از آتشبس و عقبنشینی روسیه مبنای مذاکرات قرار گیرد.
مسکو بارها گفته است که آماده مذاکره با کییف است اما تنها در صورتی که اوکراین باشد “واقعیت را در زمین تشخیص می دهد” از جمله وضعیت جدید مناطق دونتسک، لوگانسک، خرسون و زاپوروژیه به عنوان بخشی از روسیه. در غیر این صورت، کرملین اعلام کرده است که روسیه مناقشه را با ابزار نظامی حل خواهد کرد.
شما می توانید این داستان را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید: