نخستوزیر این کشور گفت: توکیو به دنبال راههایی برای تقویت موقعیت دفاعی خود، از جمله به دست آوردن توانایی حمله به «پایگاههای دشمن» است که نشاندهنده تغییر رسمی بالقوه از موضع صلحطلبانه این کشور پس از جنگ جهانی دوم است.
این سخنان تندروانه توسط فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن در روز دوشنبه، هنگام سخنرانی در پارلمان در جریان افتتاحیه جلسه فوق العاده ای که برای بحث در مورد هزینه های اضافی برای مقابله با تأثیر اقتصادی همه گیری کووید-19 تشکیل شده بود، بیان کرد.
“به منظور حفظ جان و معیشت مردم، ما همه گزینهها از جمله توانایی حمله به پایگاههای دشمن را بررسی خواهیم کرد و موقعیت دفاعی خود را به طور اساسی با احساس سرعت تقویت خواهیم کرد.” کیشیدا گفت.
ادامه مطلب
نخست وزیر هفته گذشته بیانیه مشابهی را ارائه کرد، زمانی که در بررسی یک پایگاه نیروهای دفاع شخصی (SDF) شرکت کرد و حتی در طول این رویداد سوار تانک شد. گرفتن قابلیت حمله به هدف “پایگاه های دشمن” ممکن است از توکیو مورد نیاز باشد “نمی توان نادیده گرفت [North Korea’s] توسعه و بهبود اخیر فناوریهای جدید مانند سلاحها و موشکهای مافوق صوت با مدارهای نامنظم. آن مقام مسئول گفت.
چین تلاش یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود و همچنین افزایش نظامی آن ساخته شده است “بدون شفافیت کافی” او افزود که در مورد توکیو نیز هست.
دستیابی به قابلیت حمله در خارج از کشور سال ها در ژاپن مورد بحث بوده است، اما احتمالاً با قانون اساسی این کشور که پس از شکست ژاپن میلیتاریست در طول جنگ جهانی دوم طراحی شده بود، در تضاد است.
اصل 9 قانون اساسی تصریح می کند که “مردم ژاپن برای همیشه از جنگ به عنوان یک حق حاکمیتی ملت چشم پوشی می کنند.” و همچنین از توسل به زور یا تهدید در عرصه بین المللی امتناع می ورزد.
در راستای این موضع صلحطلبانه، کشور مجاز است تنها نیروی دفاع شخصی با قابلیتهای محدود را که برای دفاع از میهن استفاده میشود، حفظ کند. با این حال، در واقعیت، نیروهای دفاع شخصی ژاپن در حال حاضر به یک ارتش تمام عیار، با تمام شاخه های اصلی، مملو از سخت افزار مدرن، تبدیل شده اند. این کشور نزدیک به 250000 سرباز فعال و همچنین ناوگان وسیعی از هواپیماهای جنگی و کشتی های دریایی دارد.
فکر می کنید دوستان شما علاقه مند شوند؟ این داستان را به اشتراک بگذارید