نخست وزیر این کشور مدعی شد که شورش اخیر در پایتخت جزایر سلیمان و محله چینی آن از خارج از کشور تحریک شده است. افسران پلیس استرالیا برای کمک به بازگرداندن نظم عمومی در این کشور آشفته فرود آمده اند.
مناسه سوگاواره، نخستوزیر استرالیا روز جمعه در مصاحبهای با شبکه خبری ABC استرالیا از ذکر نام کشورهایی که گمان میبرد پشت این ناآرامیها بودهاند، خودداری کرد و افزود:ما می دانیم آنها چه کسانی هستندسوگاواره اصرار داشت که تنها عامل اصلی اختلافی که منجر به صحنههای آشفته اوایل این هفته شد، روابط نزدیکتر این کشور با چین بود. او تمام شکایات دیگر را رد کرد – از جمله عدم ارائه زیرساختهای دولتی توسط دولت مرکزی – که توسط معترضان که عمدتاً از استان ملایتا آمدهاند، مطرح شدهاند.
نخست وزیر جزایر سلیمان گفت که بر تصمیم خود در سال 2019 مبنی بر قطع روابط دیپلماتیک با تایوان به نفع چین که بیش از چند ابرویی را در استان مالائیتا برانگیخت، ایستادگی می کند و افزود که این تغییر باعث شد “جزایر سلیمان در سمت راست تاریخ و مطابق با قوانین بین المللی است.وی همچنین مدعی شد که ساکنان این منطقه ناآرام هستند.با دروغ های دروغین و عمدی تغذیه می شود” در مورد حرکت
در طول شب، یک گروه 23 نفره از افسران پلیس فدرال استرالیا به درخواست نخست وزیر سوگاواره در شهر هونیارا، پایتخت این کشور فرود آمدند. 93 پرسنل امنیتی دیگر استرالیایی در راه این کشور آشفته هستند. وزیر امور داخله استرالیا، کارن اندروز، روز جمعه به ABC News گفت که تنها ماموریت این گروه این بود که “کمک به نیروی پلیس جزایر سلیمان برای بازگرداندن قانون و نظم عمومی در اسرع وقت،بدون قصد مداخله در امور سیاسی داخلی کشور.
تنشهای طولانیمدت بین دولت مرکزی جزایر سلیمان و استان ملایتا روز چهارشنبه زمانی به اوج خود رسید که صدها معترض به پایتخت این کشور اقیانوس آرام آمدند و پارلمان را محاصره کردند و خواستار اجازه ورود آنها شدند. پلیس تلاش کرد از ورود آنها به این منطقه جلوگیری کند. بنا بر گزارش ها، گاز اشک آور و گلوله های لاستیکی را به سمت جمعیت شلیک کرده است. در مقطعی کلبه ای در محوطه مجلس که نمایندگان مجلس برای صرف ناهار به آنجا می رفتند به آتش کشیده شد. پس از رسیدن نیروهای کمکی پلیس به محل، اوباش متفرق شدند. با این حال، غارت و هرج و مرج در سرتاسر پایتخت ادامه یافت و در نتیجه تعدادی از مشاغل چینی و یک ایستگاه پلیس سوختند.
از سال 1999 تا 2003، جزایر سلیمان در چنگال خشونت قومی بودند و شبهنظامیان مختلف آن را در سراسر کشور بیرون میکشیدند. در آن زمان، برای پایان دادن به خشونتی که هزاران کشته، مجروح یا آواره داخلی برجای گذاشت، یک مأموریت بین المللی کمک منطقه ای به جزایر سلیمان (RAMSI) به رهبری استرالیا و نیوزیلند مداخله کرد.
اگر این داستان را دوست دارید، آن را با یک دوست به اشتراک بگذارید!