مطالعه هشدار می دهد که صخره های مرجانی اقیانوس هند غربی ممکن است در 50 سال آینده فرو بریزند

مطالعه هشدار می دهد که صخره های مرجانی اقیانوس هند غربی ممکن است در 50 سال آینده فرو بریزند

صخره‌های مرجانی حداقل یک چهارم حیوانات و گیاهان دریایی را در خود جای داده است (نمایندگی)

نایروبی:

بر اساس یک مطالعه پیشگامانه روی این اکوسیستم های دریایی، افزایش دمای دریا و صید بی رویه صخره های مرجانی در غرب اقیانوس هند را با فروپاشی کامل در 50 سال آینده تهدید می کند.

این یافته‌ها که روز دوشنبه در مجله Nature Sustainability منتشر شد، هشدار داد که صخره‌ها در امتداد سواحل شرقی آفریقا و کشورهای جزیره‌ای مانند موریس و سیشل با خطر انقراض بالایی مواجه هستند، مگر اینکه اقدامات فوری انجام شود.

برای اولین بار، محققان توانستند آسیب پذیری صخره های منفرد را در سراسر بخش وسیع غربی اقیانوس هند ارزیابی کنند و تهدیدات اصلی برای سلامت مرجان ها را شناسایی کنند.

آنها دریافتند که همه صخره‌های این منطقه طی چند دهه با “فروپاشی کامل اکوسیستم و آسیب‌های غیرقابل برگشت” مواجه شده‌اند و گرم شدن اقیانوس‌ها به این معناست که برخی از زیستگاه‌های مرجانی در حال حاضر به شدت در معرض خطر هستند.

دیوید اوبورا، نویسنده اصلی، مدیر مؤسس CORDIO East Africa، یک مؤسسه تحقیقات اقیانوسی مستقر در کنیا، به خبرگزاری فرانسه گفت: «یافته‌ها کاملاً جدی هستند. این صخره‌ها در برابر فروپاشی آسیب‌پذیر هستند.

“هیچ جایی در منطقه وجود ندارد که صخره ها در سلامت کامل باشند. همه آنها تا حدودی کاهش یافته اند و این ادامه خواهد داشت.”

این مطالعه که با همکاری اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت انجام شد، ۱۱۹۱۹ کیلومتر مربع از صخره‌های مرجانی را ارزیابی کرد که حدود پنج درصد از کل جهان را نشان می‌دهد.

به گفته محققان، صخره‌های اطراف کشورهای جزیره‌ای زیبا مانند موریس، سیشل، کومور و ماداگاسکار – مقاصد محبوب اکوتوریسم که به شدت به محیط زیست دریایی خود وابسته هستند – بیشتر در معرض خطر هستند.

“دوباره”

صخره های مرجانی تنها بخش کوچکی – 0.2 درصد – از کف اقیانوس را پوشش می دهند، اما حداقل یک چهارم از تمام حیوانات و گیاهان دریایی را در خود جای داده اند.

آنها علاوه بر لنگر انداختن اکوسیستم های دریایی، پروتئین، شغل و محافظت در برابر طوفان ها و فرسایش خط ساحلی را برای صدها میلیون نفر در سراسر جهان فراهم می کنند.

اوبورا گفت صخره های سالم “بسیار ارزشمند” هستند و از دست دادن آنها “یک ضربه مضاعف” است.

او گفت: “برای تنوع زیستی، بلکه همه انواع اقتصادهای ساحلی که به صخره ها وابسته هستند.”

تغییرات آب و هوایی بزرگترین تهدید برای سلامت مرجان ها در غرب اقیانوس هند است، جایی که دانشمندان می گویند دمای آب دریا سریعتر از سایر نقاط کره زمین گرم می شود.

اقیانوس ها بیش از 90 درصد گرمای اضافی ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای را جذب می کنند، از سطوح خشکی محافظت می کنند، اما امواج گرمای عظیم و طولانی مدت دریایی ایجاد می کنند که بسیاری از گونه های مرجان ها را از مرزهای تحمل خود عبور می دهد.

اما در امتداد سواحل شرقی قاره آفریقا از کنیا تا آفریقای جنوبی، فشار ناشی از صید بی رویه نیز در این مطالعه اخیر به عنوان یکی دیگر از بلایای بزرگ بر اکوسیستم های صخره ای شناسایی شد.

اوبورا گفت که این امر بر لزوم رسیدگی فوری هم به تهدیدات جهانی برای صخره های مرجانی ناشی از تغییرات آب و هوایی و هم تهدیدهای محلی مانند صید بی رویه تاکید می کند.

او گفت: “ما باید به این صخره ها بهترین فرصت را بدهیم. برای انجام این کار، باید رانندگان را کاهش دهیم، فشار روی صخره ها را معکوس کنیم.”

در ماه اکتبر، بزرگترین بررسی جهانی در مورد سلامت مرجان ها نشان داد که ماهیگیری دینامیت، آلودگی و عمدتا گرم شدن کره زمین 14 درصد از صخره های مرجانی جهان را از سال 2009 تا 2018 از بین برده است.

(به جز عنوان، این داستان توسط کارکنان NDTV ویرایش نشده است و از یک فید سندیکایی منتشر شده است.)