در حالی که چین از طالبان حمایت می کند، شرکت های آن برای بهره برداری از منابع غنی افغانستان صف می کشند

در حالی که چین از طالبان حمایت می کند، شرکت های آن برای بهره برداری از منابع غنی افغانستان صف می کشند

سیاست چین در افغانستان پس از تسلط طالبان، بهره برداری از ذخایر معدنی غنی از منابع خود است (پرونده)

پکن:

رسانه های رسمی در پکن امروز گزارش دادند که در حالی که چین با افزایش کمک ها و حمایت های دیپلماتیک برای به رسمیت شناختن جهانی طالبان، خود را با رژیم طالبان گرم می کند، شرکت های چینی مشغول اکتشاف قراردادهایی برای بهره برداری از ذخایر معدنی غنی افغانستان هستند.

یو مینگهوی، مدیر کمیته، که به شرکت های چینی کمک می کند تا فرصت های تجاری را کشف کنند، نمایندگان چندین شرکت چینی با ویزاهای ویژه وارد افغانستان شده اند و در حال انجام بازرسی در محل از پروژه های بالقوه لیتیوم هستند، در حالی که دیگران در مورد چنین پروژه هایی تماس برقرار کرده اند. در افغانستان، به گلوبال تایمز دولتی چین گفت.

چین که پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان در ماه اوت، سیاست خود در قبال افغانستان را از نزدیک با پاکستان هماهنگ می کند، سفارت خود را همراه با سفارت پاکستان و روسیه باز نگه داشته و کمپین خود را برای به رسمیت شناختن جهانی دولت موقت به رهبری ترور افغانستان افزایش داده است. گرچه هنوز رژیم را به رسمیت نشناخته است.

به نوبه خود، چین نیز رژیم طالبان را تحت فشار قرار داده است تا اویغورهای جنبش اسلامی ترکستان شرقی (ETIM) فعال در استان ناآرام سین کیانگ را مهار کند.

پکن همچنین 31 میلیون دالر کمک به افغانستان را اعلام کرده و هفته گذشته 1000 تن مواد غذایی و مواد را به این کشور ارسال کرده است.

چین که مرزهای باریکی با افغانستان دارد، علاوه بر بهره برداری از معادن غنی از مواد معدنی این کشور، به گسترش 60 میلیارد دلار کریدور اقتصادی چین پاکستان به افغانستان نیز چشم دوخته است.

طالبان قبلاً گفته است که چین نقش بزرگی در بازسازی این کشور ویران شده از جنگ در افغانستان دارد.

سهیل شاهین سخنگوی طالبان پیشتر به رسانه های رسمی در پکن گفت: “چین کشور بزرگی با اقتصاد و ظرفیت عظیم است. آنها می توانند نقش بزرگی در بازسازی و بازسازی افغانستان ایفا کنند.”

در گزارش گلوبال تایمز آمده است که با توجه به ذخایر عظیمی که ارزش آن به یک تریلیون دالر تخمین زده می شود، علاقه به بخش معدن افغانستان نیز در میان شرکت های چینی، از جمله پروژه های مس و لیتیوم در حال افزایش است.

گائو سوسو، یکی از کارکنان کمیته توسعه اقتصادی و تجارت عربی چین گفت که به غیر از پنج شرکت چینی که نمایندگان آنها در حال حاضر در افغانستان هستند، حداقل 20 شرکت دولتی و خصوصی چینی نیز در مورد پروژه های لیتیوم پرس و جو کرده اند.

با این حال، علیرغم علاقه رو به رشد و بازرسی های در محل، موانع و خطرات عمده برای هر پروژه بالقوه باقی می ماند و بسیاری از شرکت ها احتمالاً تا زمانی که شرایط بهبود یابد، نگرش منتظر و منتظر را اتخاذ خواهند کرد.

ژو شیجیان، معاون سابق اتاق بازرگانی واردکنندگان و صادرکنندگان فلزات، مواد معدنی و مواد شیمیایی چین، گفت که از شرکت های چینی برای اکتشاف پروژه های بالقوه در افغانستان حمایت می کند، اما “اول و مهمترین” این است که دولت طالبان باید اطمینان حاصل کند که ایمنی پرسنل و پروژه ها

ژو به این روزنامه گفت: “مشکل اطمینان از ایمنی است. اگر ایمنی تضمین نشود، سود ارزش از دست دادن را نخواهد داشت.” وی گفت: منظور من این است که قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه آیا شرکت وارد می شود، باید وضعیت کشور را بیشتر مشاهده کنیم.

(به جز عنوان، این داستان توسط کارکنان NDTV ویرایش نشده است و از یک فید سندیکایی منتشر شده است.)