تهران:
ایران روز دوشنبه اعلام کرد که آماده از سرگیری مذاکرات هسته ای است اما بر اساس پیش نویس پیشنهادهایی که هفته گذشته ارائه کرد و قدرت های غربی را به توقف مذاکرات در وین متهم کرد.
هفته گذشته، جمهوری اسلامی پس از پنج ماه وقفه به مذاکرات بینالمللی در وین با هدف احیای توافق هستهای 2015 بازگشت.
روز چهارشنبه دو پیش نویس قطعنامه در مورد لغو تحریم های آمریکا و اقدامات مرتبط با هسته ای ارائه کرد.
اما در آخر هفته، ایالات متحده و همچنین شرکت کنندگان اروپایی در مذاکرات وین، ایران را به عقب نشینی متهم کردند.
یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت این پیشنهادها “هر یک از مصالحه هایی را که ایران در شش دور قبلی مذاکرات مطرح کرده بود، عقب انداخت.”
این مقام، ایران را متهم کرد که به دنبال «به جیب زدن همه مصالحههایی است که دیگران – بهویژه ایالات متحده – انجام دادهاند و سپس بیشتر از آن بخواهند».
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه پاسخ داد.
او در یک کنفرانس خبری درباره پیشنویس پیشنهادات گفت: «متون ما کاملاً قابل مذاکره است» و همچنین گفت که طرفهای دیگر «میخواهند سرزنش کنند».
خطیب زاده افزود: طبیعتاً منتظریم نظر طرف مقابل را در خصوص این متون و اینکه آیا پیشنهاد واقعی (مقابله) کتبی به ما دارند یا خیر بشنویم.
هفتمین دور مذاکرات هسته ای روز جمعه پس از پنج روز در وین با بازگشت هیئت ها به پایتخت های ملی خود پایان یافت و انتظار می رود هفته آینده به اتریش بازگردند.
خطیب زاده گفت انتظار می رود مذاکرات «در پایان هفته» از سر گرفته شود، بدون اینکه جزئیات بیشتری ارائه کند.
توافق هسته ای تاریخی 2015 ابتدا بین ایران و انگلیس، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و ایالات متحده به توافق رسید.
هدف از این توافق، محدود کردن برنامه هستهای ایران است تا اطمینان حاصل شود که ایران نمیتواند سلاح اتمی تولید کند، در ازای لغو تحریمها برای تهران.
اما در سال 2018 زمانی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت ایالات متحده از آن خارج شد و تحریمها را مجدداً اعمال کرد، شروع به آشکار شدن کرد، که باعث شد ایران در سال بعد شروع به فراتر رفتن از محدودیتهای برنامه هستهای خود کند.
ایران همواره بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود تاکید کرده است.
(این داستان توسط کارکنان NDTV ویرایش نشده است و به طور خودکار از یک فید سندیکایی تولید شده است.)