مقامات بهداشتی اتحادیه اروپا رویکرد “مخلوط و تطبیق” را برای واکسیناسیون کووید-19 توصیه کرده اند و می گویند که استفاده از تزریق های مختلف در مراحل اولیه و تقویت کننده تلقیح “سطوح خوبی از آنتی بادی ها” تولید می کند.
آژانس دارویی اروپا (EMA) و مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای اروپا (ECDC) در بیانیهای مشترک گفتند:ترکیب واکسنهای ناقل ویروسی و واکسنهای mRNA سطوح خوبی از آنتیبادیها علیه ویروس COVID-19 (SARS-CoV-2) و پاسخ سلولهای T بالاتر نسبت به استفاده از واکسن مشابه (واکسیناسیون همولوگ) چه در یک رژیم اولیه یا تقویتکننده تولید میکند.“
استفاده از واکسن های مختلف کووید به عنوان تقویت کننده – توسط آژانس ها به عنوان یک “هترولوگ واکسیناسیونرویکرد – می تواند به عنوان ابزار دیگری برای بهبود ایمنی مورد استفاده قرار گیرد، و ممکن است به ویژه در ارائه انعطاف پذیری بیشتر کشورها در گسترش تلقیح خود مفید باشد.
EMA و ECDC اضافه کردند که دوزهای تقویت کننده را می توان با خیال راحت از سه ماه پس از دوز دوم واکسن تجویز کرد، اگرچه در حالت ایده آل این دوره باید تا شش ماه افزایش یابد.
توصیههای جدید بدین معناست که کشورهای اتحادیه اروپا میتوانند کمپینهای واکسیناسیون مختلط خود را بدون منتظر ماندن برای تأیید رسمی از مقامات اتحادیه اروپا ادامه دهند. بهروزرسانی EMA/ECDC زمانی ارائه میشود که نوع جدید Omicron به سرعت در حال گسترش در سراسر منطقه است.
با این حال، تحقیقات آژانس های بهداشتی در مورد این موضوع تا به امروز، تنها چهار واکسن را که در حال حاضر توسط کمیسیون اتحادیه اروپا مجاز هستند شامل می شود: AstraZeneca، Pfizer-BioNTech، Moderna، و جانسون و جانسون تک شات.
آژانسها همچنین خاطرنشان کردند که استفاده از یک واکسن ناقل ویروسی (مانند AstraZeneca) به عنوان تزریق دوم یا استفاده از دو واکسن مختلف mRNA.کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است” همچنین برای درک اینکه چگونه یک رویکرد هترولوگ بر افراد سرکوب شده سیستم ایمنی و بیماران مبتلا به شرایط مزمن جدی تأثیر می گذارد، تحقیقات بیشتری لازم است.
در حالی که ایالات متحده و بریتانیا قبلاً واکسیناسیون تقویت کننده “مخلوط و تطبیق” را اتخاذ کرده اند، سازمان بهداشت جهانی هنوز در حال ارزیابی این رویکرد است.